Scroll to top
TILBAGE

ARKITEKTUREN
NYFORTOLKNING
AF DE KLASSISKE ØGADEHUSE

Scroll

ÆBELØENS UNIKKE

ARKITEKTONISKE DNA

Æbeløen er et harmonisk byggeri af høj kvalitet, der inviterer dig til at stoppe op i det autentiske og venlige åndehul og gå på opdagelse i arkitekturens mange detaljer og grønne finurligheder.

 

Arkitekten Mikkel Frost og Arkitekt-firmaet CEBRA, som har udviklet arkitekturen bag Æbeløen, har arbejdet i spændet mellem det historiske og den fremtid, som Æbeløen bliver en del af. Arkitekturen i Æbeløen er som en moderne nyfortolkning af de velkendte øgadehuse. Her finder du elementer som skrånende tage, tydelige vinduesrammer, attraktive grønne gårdrum og gadetrapper som du bare må sætte dig på og nyde en solstråle. Og små forhaver, der udgør oaser og grønne overgange til arkitekturen.

 

Som et ekstra arkitektonisk touch har arkitekten valgt arbejde med et gennemgående farvevalg i de enkelte bygninger, så mursten, vinduer, tag og balustre matcher - og de enkelte bygninger fremstår i hhv. rød, brun eller grå.

MODERNE

OG KLASSISK ARKITEKTUR

Mikkel Frost og CEBRA har arbejdet med klassiske arkitektoniske dyder som varierende bygningshøjder, teglbeklædte saddeltage, detaljerede facader i forskellige farvetoner og en skiftende rytme i Æbeløen. Det giver en naturlig inddeling af husene og sikrer variation i kvarteret.

 

Byggeriet er tegnet med skrå vinkler og anlagt i forskellige højder. Det er med til at sikre det optimale lysindfald og den bedst mulige udsigt fra vinduer og altaner over byen, Botanisk Have og det grønne gårdmiljø.

 

Læs mere om boligerne i Æbæløen

DEN POSITIVE

REGN

I Æbeløen er det ikke kun arkitekturen og det grønne, der er i fokus. Også vandet, har en vigtig betydning. Æbeløen indtænker vandet som et positivt element, der tilføjer rekreative og kølende aspekter til kvarteret. Med sådan en vandstrategi imødekommer Æbeløen skybrudsudfordringer, muliggør ny læring om vand og understøtter dyrelivet og biodiversiteten.

 

Læs mere om området omkring Æbeløen